NASA'dan Hain Saldırı: 1 krater delik, 2 krater tozlu! (2009.10.09)

9 Ekim 2009'de NASA'nın düzenlediği hain saldırı ay şehrimizin su kaynaklarını hedef aldı. Özellikle askeri üslerin hedef alındığını belirten NASA kamuoyunu yanıltmaya devam etti. Neyse ki Dünyadaki olayları yakından (feysbuktan) takip eden bir öğrencimiz rektörlüğümüzü arayarak ihbarda bulundu. Bunu üzerine ay laf sokma-kurtarma ekiplerimiz Cabeus Kraterindeki su tanklarımızı kısa sürede daha güvenli bir bölgeye taşımayı başardı.



Gözü dönmüş dünyalılar su kaynaklarımızın peşinde!

Ay laf sokma-kurtarma ekiplerimizin ve Aylı gezegendaşlarımızın göstermiş olduğu üstün çabayla saldırıyı ucuz atlattık. Damacanalırı taşımakta yardım eden herkese teşekkürlerimiz sunarız.

AE Rektörlüğü, kafasına göre bomba yağdıran kendi yerel uluslararası uzay kanunlarını bile çiğneyen gözü dönmüş NASA'yı Birleşmiş Milletlere şikayet etti. Adamlar cavap bile vermediler. (Sanırım maillerine pek bakmıyorlar)

"Birleşmiş Milletlerin ve NASA'nın örtbas etmeye çalıştığı, Samanyolu'nun göbeğinde gerçekleştirilen bu uzay ayıbını tüm galaksi duysun ve yakamızdan düşsünler!" şeklinde açıklamada bulunan Şizofren Ay Partisi Milletvekilleri, konuyu Yüksek Güneş Sistemi Mahkemesine taşıyacakların açıkladılar.



Dünyadaki taraflı 'National Geographics' ise hain saldırdan şöyle bahsetti:

2 bin 200 kilogram ağırlığındaki roket katını güney kutbuna yakın Cabeus kraterine çarptırmasından sonra beklendiği gibi 10 kilometre öteye toz bulutunun yayıldığı şiddetli çarpışma meydana gelmedi ve öngörüldüğü gibi toz ile buz bulutu yükselmedi. NASA'nın televizyonundan ve yeryüzündeki teleskoplardan da büyük bir çarpışma olmadığının gözlendiği belirtilen haberde, su bulma deneyinin büyük olasılıkla başarısız olduğu savunuldu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir NASA uzmanı da düşük şiddetli çarpışmayı, aynı bölgeye çakılmadan önce 4 dakika süreyle inceleyen "Lunar Crater Observation and Sensing Satellite" (LCROSS) aracının da "kuru bir deliğe" çarpmış olabileceğini söyledi. Uzmanlar, amatör gözlemcilerin LCROSS'un çarpışmasını görebilmiş veya görememiş olsalar da çarpışmanın meydana geldiğinde ısrarlı olan NASA'nın Cuma günkü deneyin üzerinden 4 gün geçmesine karşın, sonucunu açıklamamasının da Ay'da su veya buz bulma deneyinin gerçekten başarısız olduğu yönündeki kuşkuları arttırdığını belirttiler.

79 milyon dolar tutarındaki bu uzay programının yöneticileri, LCROSS aracının da aynı noktaya çakılmasından önce, ilk çarpışmada sıçrayan toz bulutundan elde ettiği ve Dünya'ya geçtiği verilerin analizinin birkaç gün alacağını bildirmişlerdi. LCROSS'un, ilk roket katının, merminin iki misli hızla Ay'ın güney kutbundaki bir kratere çarpmasından 4 dakika sonra NASA'nın öngördüğü şekilde aynı noktaya çakıldığı açıklanmıştı. Ay'da su olduğu daha önceki araştırmalarda belirlenmesine karşın, bu "bombardımanla" suyun keşfinin burada kalıcı bir üs kurulması olasılığını artırması bekleniyor.

Utanmadan animasyonunu bile yapmışlar:

Yorumlar